Business Internaţional

Securitatea de la summitul G20 testează puritatea apei din toalete cu peştişori aurii

Echipele de securitate de la summitul G20 testează puritatea apei din toalete cu peştişori aurii

Autor: Radu Racu

11.11.2010, 09:59 71

Măsurile de securitate din capitala Coreei de Sud, care vagăzdui summitul G20 de săptămâna aceasta, includ pe lângă numeroasetrupe armate şi şase peştişori aurii care îşi vor risca viaţapentru a testa apa din toaletele clădirii unde sunt găzduiţiliderii mondiali, scrie AFP.

Întâlnirea G20 are loc în Centrul pentru Convenţii şi Expoziţiidin Seul, clădire care reciclează anual circa 150.000 de tone deapă, pentru economii de circa 320.000 de dolari.

"Peştii simbolizează o politică prietenoasă cu mediul în ceea cepriveşte reciclrea apei", a declarat Oh Su-Young, reprezentantulbiroului de PR al centrului.

Organizaţia de apărare a animalelor din Statele Unite PETA adenunţat proiectul, explicând că peştişorii aurii sunt sensibili ladurere la fel ca pisicile şi câinii.

Coreea de Sud intenţionează să mobilizeze circa 50.000 depoliţişti în timpul summitului de joi şi vineri, pentru a preveniposibile ameninţări nord-coreene, atacuri teroriste saumanifestaţii violente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO