Business Internaţional

Sefi noi la Remy Cointreau

14.07.2004, 00:00 15

Dominique Heriard Dubreuil este pe cale sa devina presedinte la Remy Cointreau si sa cedeze funtia executiva in favoarea lui Jean-Marie Laborde, in incercarea de a moderniza managementul corporatiei franceze, scrie Financial Times.
Schimbarea in structura managementului Remy indica un trend in floare printre liderii companiilor franceze, cum ar fi BNP Paribas, Lafarge si Renault, si anume acela de a diferentia atributiile chairman-ului de acelea ale directorului executiv (CEO). 
Oricum, acest transfer de putere este adesea limitat de tendinta executivilor francezi de a-si pastra influenta din pozitia de chairman.
Heriard Dubreuil, membra a familiei care detine controlul in producerea cognac-ului Remy Martin si a lichiorului Cointreau, este de asteptat sa devina "chairman executive", sa ramana activa in relatiile cu investitorii si pe problemele de strategie,  dar sa si delege o parte in sarcini pentru Laborde.
Una dintre putinele patroane  franceze, Heriard Dubreuil, a jucat un rol cheie in recastigarea increderii investitorilor in Remy, prin politici de reducere a costurilor care au dus la cresterea profitabilitatii.
Recent, ea s-a luptat cu combaterea problemelor cauzate de lipsa acuta a turistilor, sub amenintarea razboiului din Irak si a raspandirii virusului SARS, la care s-a mai adaugat  deprecierea dolarului in raport cu euro, ceea ce a scazut profiturile Remy cu 25% in exercitiul financiar trecut.
Remy spune ca Laborde "are o experienta solida in lumea vinurilor si a bauturilor spirtoase". Dupa ce a lucrat cu Renault si Pernod Ricard in Franta, a condus Campbell vreme de doi ani in Anglia, dupa care s-a intors in Franta sa administreze filiala Pernod Ricard, si Moet Chandon, afacerile cu sampanie detinute de LVMH. Din luna septembrie a anului trecut Laborde a fost directorul afacerii cu vinuri a grupului Worms & Cie.
Remy va schimba si consiliile de supraveghere si conducere cu un consiliu de directori, respectiv un comitet executiv. Toate schimbarile vor necesita aprobarea actionarilor la Adunarea Generala anuala.
andreea.paun@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO