Business Internaţional

Şeful băncii britanice Barclays se gândeşte la concedierea a 40.000 de angajaţi

Şeful băncii britanice Barclays se gândeşte la...

Autor: Marius Oncu

08.03.2013, 10:03 1830

Jenkins a declarat la o întâlnire cu investitorii că reducerea de costuri este prioritatea sa absolută, adăugând că încearcă să găsească soluţii pentru ca Barclays să opereze cu doar 100.000 de angajaţi.

Singurul avantaj competitiv al unei bănci va fi costurile mai reduse, a spus directorul Barclays, potrivit unei persoane prezente la o întâlnire a acestuia cu acţionarii.

"A spus că singura întrebare este: «Cum poţi face banca să funcţioneze cu 100.000 de angajaţi în loc de 140.000?»", a afirmat sursa Financial Times.

Informaţia privind planurile şefului băncii va alimenta speculaţii că Barclays pregăteşte noi concedieri - posibil angajaţi bine plătiţi de la divizia de investment banking.

Persoane familiarizate cu modul de gândire al directorului băncii au afirmat, însă, că referirile la redicerile de posturi nu reprezintă o ţintă, ci mai degrabă o aspiraţie pentru următorii 10 ani.

Retragerea Barclays de pe unele pieţe la nivel mondial, mai ales în Europa, va conduce oricum la reducerea cu mai multe mii a totalului de posturi.

Jenkins a fost numit şef la Barclays în vara anului tercut, în urma plecării lui Bob Diamnond, după ce banca a fost nevoită să plătească sute de milioane de dolari pentru încheieea unei anchete în care era acuzată de manipularea indicelui Libor al pieţei interbancare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO