Business Internaţional

Seful BP, faţă în faţă cu furia Congresului american: 7 ore de audieri în care principala apărare a fost “Nu ştiu...investigăm”

Seful BP, faţă în faţă cu furia Congresului american: 7 ore de audieri în care principala apărare a fost “Nu ştiu...investigăm”
18.06.2010, 12:11 25

Tony Hayward, CEO-ul companiei petroliere BP, devenit inultimele săptămâni inamicul numarul unu al mediului, dupa ceaccidentul de la platforma petrolieră din Golful mexic a provocatcea mai mare catastrofă ecologica din istoria continentuluiamerican, a participat joi la o audiere maraton de 7 ore în faţacongresului american, încercând sa explice cauzele dezastrului şisa probeze dedicaţia eforturilor de salvare a situaţiei.

Membrii enervaţi ai Congresului l-au acuzat pe Hayward că nu acolaborat cu autorităţile in gestionarea accidentului, şi că a pusprofitul pe primul loc în dauna normelor de siguranţă în cadruloperaţiunilor de exploatare, scrie Financial Times.

"BP a dat-o-n bară. V-aţi grăbit încercând să economisiţi timpşi bani",a spus Bart Stupak, un senator democrat.

Membrii comisiei care l-au chestionat joi pe directorul BP aufost iritaţi de faptul ca liderul companiei se apăra spunând în modrepetat că nu ştia detaliile tehnice ale operaţiunii. Unul dinmembrii comisiei l-a acuzat în cele din urma pe şeful BP ca "evită"să răspundă. "Nu vă asumaţi responsbilitatea. Pur şi simplu pasaţivina şi vă purtaţi de parcă nu aveţi nicio legătură cu aceastăcompanie. Mi se pare foarte iresponsabil din partea dumnevoastră",a spus Henry Waxman, seful comisiei pe energie.

În timp ce Tony Hayward declara că acest dezastru "nu ar fitrebuit să se întâmple niciodată", o femeie care avea urme depetrol pe mâini şi pe faţă a început să strige: "Uite aşa arată. Artrebui să fii pus sub acuzare pentru o infracţiune, Tony. Trebuiesă mergi la închisoare", a strigat protestatara, evacuată în scurttimp de poliţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24