Business Internaţional

Şeful ONU, îngrozit de atacul israelian asupra unui convoi de ambulanţe

Şeful ONU, îngrozit de atacul israelian asupra unui...

Autor: Cosmin Pirv

04.11.2023, 07:41 39

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, s-a declarat „îngrozit” de atacul Israelului asupra unui convoi de ambulanţe în Gaza, se arată într-un comunicat citat de CNN.

Lovitura din apropierea spitalului Al-Shifa din Gaza City, cea mai mare unitate medicală din enclavă, a ucis cel puţin 15 persoane şi a rănit alte 50, vineri, potrivit autorităţilor sanitare administrate de Hamas.

„Sunt îngrozit de atacul raportat în Gaza asupra unui convoi de ambulanţe în afara spitalului Al-Shifa”, a spus Guterres în comunicat.

„Imaginile cu cadavrele împrăştiate pe stradă în faţa spitalului sunt sfâşietoare”, a adăugat el.

Şeful ONU a precizat însă că nu a uitat „atacurile teroriste” ale Hamas în Israel şi „uciderea, mutilarea şi răpirile, inclusiv de femei şi copii”, reiterând totodată apelurile pentru eliberarea necondiţionată a tuturor ostaticilor deţinuţi în Gaza.

Guterres a făcut apel la încetarea focului asupra Gaza.

CNN notează că Israelul şi-a recunoscut responsabilitatea pentru atacul din faţa spitalului Al-Shifa, afirmând că a vizat o ambulanţă folosită de Hamas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO