Business Internaţional

Şeful Renault trebuie să suporte consecinţele pentru scandalul de spionaj - oficial francez

Şeful Renault trebuie să suporte consecinţele pentru scandalul de spionaj - oficial francez

Autor: Anca Dumitrescu

16.03.2011, 16:46 22

Directorul general al Renault, Carlos Ghosn, nevoit să prezintescuze publice celor trei directori acuzaţi pe nedrept de spionaj,va suporta "consecinţe" din partea guvernului francez, în urmaanchetei "de mântuială" efectuată în acest caz de grupul auto,transmite Bloomberg.

"Trebuie să fie consecinţe pentru amatorismul incredibil şilipsa de demnitate cu care au fost făcute acuzaţii împotriva celortrei oameni. Guvernul, cel mai mare acţionar al Renault, nu poatetrece cu vederea", a declarat ministrul pentru Buget, FrancoisBaroin.

Ghosn, care conduce şi Nissan, partenerul japonez al Renault, seconfruntă astfel cu două crize, cea legată de scandalul de spionajdin Franţa, în a cărui investigaţie s-a implicat personal, şi ceadin Japonia, unde şase din fabricile Nissan au fost închise în urmacutremurului.

Şeful alianţei va merge joi în Japonia pentru a supravegheareluarea operaţiunilor Nissan, a declarat o sursă apropiatăsituaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO