Business Internaţional

Senatul SUA respinge proiectul de buget cu două ore înainte de blocajul sistemului public

Senatul SUA respinge proiectul de buget cu două ore...

Autor: Ana Borlescu

01.10.2013, 10:11 130

Cei 54 de senatori democraţi s-au opus textului care amâna intrarea în vigoare a legii privind sistemul de sănătate a lui Barack Obama şi care constituie a treia tentativă a republicanilor.

"Albert Einstein spunea, definind prostia, că aceasta constă în a face acelaşi lucru iar şi iar crezând că vei obţine un rezultat diferit", a ironizat liderul majorităţii democrate Harry Reid. Republicanii "şi-au pierdut capul", a declarat el.

Responsabilitatea revine acum la Camera Reprezentanţilor şi la preşedintele său John Boehner, care nu a anunţat că va depune un proiect de lege bugetară care să nu afecteze legea sistemului de sănătate.

Dacă cele două camere ale Congresului nu vor vota un text identic până la începutul noului an bugetar, luni la miezul nopţii (marţi 07:00, ora României), 800.000 de funcţionari federali din cei peste două milioane ar putea intra în concediu fără plată, începând de marţi dimineaţă pentru o perioadă nedeterminată.

Militarii şi serviciile esenţiale ale securităţii naţionale nu vor fi afectate.

Cele două camere ale Congresului au aprobat fiecare anterior un text care garanta că militarii vor fi plătiţi la timp, fără întârziere, orice s-ar întâmpla.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO