Business Internaţional

Serbia, pregătită să sacrifice apartenenţa la UE pentru un acord referitor la Kosovo

Aleksandar Vucic

Aleksandar Vucic

Autor: Catalina Apostoiu

27.06.2020, 10:00 43207

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a declarat că va respinge integrarea ţării sale în UE dacă Belgradul nu va avea parte de concesii în schimbul recunoaşterii Kosovului şi renunţării la încercările de a sta în calea integrării acesteia în ONU, scrie Euractiv.

După o întâlnire cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, Vucic a anunţat că niciun acord privind viitoarea relaţie a Serbiei cu fosta sa provincie nu va fi posibil fără aprobarea Moscovei.

Partidul lui Aleksandar Vucic a câştigat cu un scor impresionant alegerile de Duminică, obţinând peste două treimi din voturi, potrivit rezultatelor provizorii, deşi partidele din opoziţie, care au boicotat scrutinul electoral, au anunţat că mai puţin de jumătate din electorat a venit la urne.

Coaliţia din jurul partidului de guvernământ a obţinut 63,5% din voturi. Doar două alte partide au obţinut peste limita de 3% necesară să obţină un loc în parlamentul sârb, conform rezultatelor venite în urma numărării a 73% din voturi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO