Business Internaţional

Shell: locul intai pentru imagine publica

26.04.2004, 00:00 17



Compania petroliera Royal Dutch/Shell a fost surprinzatorul castigator al unui sondaj anual privind imaginea publica si reputatia, in care au fost chestionati decidenti olandezi. Compania, ca si anul trecut, a devansat cu mult concurenta - concernul Philips si ABN Amro, cea mai mare banca din Olanda - arata un sondaj efectuat de Management Team, o revista de afaceri olandeza.



Shell a fost prima la imagine publica si a fost votata compania pentru care cei mai multi dintre cei 1.000 de oameni de afaceri care "misca piata" olandeza ar vrea sa lucreze sau la care ar vrea sa detina actiuni.



Unii investitori ar putea sa vada in acest rezultat o confirmare a faptului ca grupul olandez nu este prea ingrijorat de criza prin care trece, criza generata de mai multe reevaluari succesive ale rezervelor petroliere ale companiei. Totusi, sondajul de opinie a fost definitivat in luna decembrie a anului trecut, cu multe saptamani inainte ca Shell sa faca publice informatiile privind criza rezervelor sale care i-au afectat considerabil reputatia.



Medalia a fost primita cu oarecare sfiala de un purtator de cuvant al Royal Dutch/Shell la ceremonia de acordare a premiilor, desfasurata in luxosul hotel Hilton din Amsterdam. Henk Bonder nu isi pierduse cu siguranta simtul umorului cand, se arata in pagina de web a revistei, a declarat invitatilor: "Va puteti da seama, probabil, dupa tonul vocii mele, ca sunt purtator de cuvant pentru Shell". A mai adaugat, in legatura cu evenimentele petrecute: "Va asigur ca Shell va face tot ce ii sta in putinta pentru a-si rezolva problemele si pentru a-si reabilita imaginea. Asa ca, speram, ne vedem la anul".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO