Business Internaţional

Şoc în Franţa: Liderul extremei-drepte franceze ar câştiga primul tur al prezidenţialelor din 2012, spune un sondaj

Şoc în Franţa: Liderul extremei-drepte franceze ar câştiga primul tur al prezidenţialelor din 2012, spune un sondaj

Autor: Mediafax

07.03.2011, 14:05 27

Liderul extremei-drepte franceze, Marine Le Pen (FrontulNaţional, FN), s-ar clasa pe primul loc în primul tur al alegerilorprezidenţiale din 2012, în faţa preşedintelui Nicolas Sarkozy şi acandidatului socialist, potrivit unui sondaj care va fi publicatduminică, au anunţat surse citate de AFP.

Aceasta este prima dată când un sondaj o creditează pepreşedinta FN, care i-a succedat recent tatălui său Jean-Marie LePen la conducerea partidului, cu şanse de a ajunge în turul doi,împreună cu preşedintele Nicolas Sarkozy.

De mai multe săptămâni, surse de dreapta cât şi de stânga auavertizat cu privire la riscul unei repetări a situaţiei de laprezidenţiale din 21 aprilie 2002, când socialistul Lionel Jospin afost eliminat din primul tur, lăsându-i pe preşedintele JacquesChirac şi pe Jean-Marie Le Pen să se confrunte în turul doi.

La 24 februarie, un sondaj CSA îl desemna pe Sarkozy drept celmai bun candidat al dreptei pentru 2012, deşi 59 la sută dintrefrancezi nu doresc ca el să mai candideze, pentru că el ar fisingurul lider de dreapta capabil să o devanseze pe preşedintaFN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO