Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Rata anuală a inflaţiei din Turcia aînregistrat o scădere neaşteptată în martie, sporind şansele cabanca centrală să menţină neschimbate ratele dobânzii, scrieBloomberg. Inflaţia a încetinit la 4%, cel mai scăzut nivel diniulie 1970, de la 4,2% cu o lună în urmă.

Revenirea economiei mondiale este fragilă,însoţită de incertitudini şi inegal distribuită, a declaratdirectorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn (foto),citat de La Tribune. El a îndemnat băncile centrale să găseascămijloace pentru a asigura buna funcţionare a sistemului financiarşi să nu se mai concentreze doar pe stabilitatea preţurilor.

Preţul petrolului a scăzut uşor ieri, însă arămas aproape de 121 de dolari pe baril, la cele mai ridicateniveluri din ultimii doi ani şi jumătate. Preţul petrolului Brentcu livrare în luna mai a coborât cu 27 de cenţi, la 120,79 dolaripe baril, după ce a închis luni la 121,06 dolari pe baril, cea maimare referinţă din 1 august 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO