Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Carlos Slim. Foto AFP

Autor: Catalina Apostoiu

03.08.2011, 00:02 48

Cheung Kong Infrastructure Holdings, companiecontrolată de miliardarul Li Ka-shing din Hong Kong, a achiziţionatcompania britanică de utilităţi Northumbrian Water Group înschimbul a 2,4 mld. lire sterline (2,7 mld. euro), relateazăBloomberg.

Camera Reprezentanţilor a aprobat acordulprivind creşterea plafonului de îndatorare, acordul fiind supusaprobării Senatului ieri seară, scrie The Wall Street Journal.Republicanii şi democraţii au decis majorarea pragului cu 2.400mld. dolari, de la 14.300 mld. dolari.

Premierul rus Vladimir Putin a acuzat StateleUnite că trăiesc ca un "parazit" pe spatele economiei mondiale,adăugând că dominaţia dolarului reprezintă o ameninţare la adresapieţelor financiare, potrivit agenţiei de presă ThomsonReuters.

America Movil, compania de telecomunicaţiideţinută de mexicanul Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, alansat o ofertă de achiziţionare a pachetului de acţiuni de 40% pecare nu îl deţine în cadrul Telefonos de Mexico (Telmex), scrieFinancial Times. Oferta este evaluată la 6,5 mld. dolari.

Producătorul chinez de automobile JAC vaconstrui o fabrică în Brazilia pentru a-şi întări prezenţa pe ceamai mare piaţă auto din America Latină, potrivit BBC News. Companiavizează o producţie anuală de 100.000 de autovehicule.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO