Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

no title

Ungaria nu are altă opţiune decât să convină cu Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană asupra unei linii de credit, a afirmat Paul Rawkins, şeful diviziei de ratinguri suverane pentru Europa emergentă a Fitch, citat de Portfolio.hu. El apreciază că un astfel de acord ar trebui încheiat până la sfârşitul lunii iunie pentru că Ungaria vrea să recâştige încrederea investitorilor. "Nu au altă variantă. Toate cărţile sunt la FMI. Finanţarea de pe pieţe devine prea costisitoare", a spus oficialul FMI.

Creşterea ameninţărilor la adresa securităţii informatice determină marile bănci să facă ceva neobişnuit pentru aceste instituţii, pentru care confidenţialitatea este foarte importantă, respectiv să împartă informaţiile de care dispun pentru a face front comun împotriva furturilor de informaţii online. În această lună oficialii pe probleme de securitate ai companiilor financiare de pe Wall Street, inclusiv Morgan Stanley şi Goldman Sachs, se vor întâlni cu cercetătorii Institutului Politehnic de la Universitatatea din New York. Tema discuţiei va fi crearea unui centru informatic care va analiza date bancare pentru a identifica potenţiale atacuri, au afirmat surse apropiate situaţiei. Bank of America a luat de asemenea măsuri în acest sens, scrie The Wall Street Journal.

Creditul de consum a crescut cu 10% în SUA în luna noiembrie, cel mai mare avans din ultimul deceniu. Acesta este un semnal pozitiv pentru economie, în contextul în care consumatorii şi-au utilizat mult mai mult cardurile de credit, iar guvernul a acordat mai multe credite studenţilor, scrie Reuters. Volumul creditelor active s-a majorat cu 20,4 miliarde dolari în noiembrie. "Creşterea creditării este un semnal pozitiv pentru relansarea economică şi exprimă creşterea cererii şi a disponibilităţii americanilor de a cheltui", spune Paul Edelstein, economist la HIS Global Insight din Massachusetts.

Tot mai mulţi americani trec de la joburile part-time la cele full-time, iar consolidarea pieţei muncii va determina o creştere a încrederii consumatorilor în economie şi o stimulare a consumului, scrie Bloomberg. Rata şomajului a scăzut cu 0,5 puncte procentuale, de la 9% la 8,5% în ultimele trei luni. Îmbunătăţirea condiţiilor de pe piaţa muncii îi determină pe economiştii de la Bank of America din New York să-şi majoreze estimările de creştere economică pentru 2012, de la 1,8% la 2,1% pentru prima jumătate a acestui an.

Fiat şi Chrysler caută un al treilea partener de alianţă pentru a creşte eficienţa şi a reduce costurile de dezvoltare, a declarat directorul general al celor două companii, Sergio Marchionne (foto), iar ziarul italian Corriere della Sera scrie că PSA Peugeot Citroën este pregătit pentru negocieri cu Fiat. "Ar putea să apară un al treilea partener. Trebuie să construim un nivel superior de eficienţă. Partenerul poate avea orice culoare dacă îmi va oferi nivelul de convergenţă industrială pe care îl caut", a declarat Marchionne la Salonul Auto de la Detroit, citat de Bloomberg.

Banca britanică Royal Bank of Scotland (RBS), controlată de stat, ar putea reduce personalul diviziei de investment banking cu 3.000-4.000 de posturi, în cadrul unei reorganizări a departamentului care va fi prezentată în următoarele zile, a declarat pentru agenţia Thomson Reuters o sursă apropiată situaţiei. Raportul de evaluare a diviziei Global Banking and Markets a RBS va fi prezentat probabil joi şi ar putea face referire de asemenea la vânzarea unor operaţiuni şi active, precum şi la restrângerea operaţiunilor pe majoritatea sectoarelor de activitate, a adăugat sursa citată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO