Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Bogdan Cojocaru

13.01.2012, 00:01 46

Cancelarul german Angela Merkel şi premierul italian Mario Monti au declarat la Berlin că sunt în favoarea unei taxe pe tranzacţiile financiare doar dacă aceasta va fi implementată la nivelul întregii UE şi doar în zona euro, lovind astfel ofensiva Franţei pentru crearea unei astfel de taxe, scrie EUobserver. Merkel a precizat că declaraţiile anterioare, de la începutul săptămânii, prin care susţinea introducerea taxei la nivelul zonei euro reprezintă doar "opinii personale".

Grupul german Lufthansa, al doilea mare operator de transporturi aeriene la nivel mondial, a anunţat că anul trecut a transportat un număr record de pasageri, de peste 106 milioane, cu 7,5 peste nivelul din 2010. Pentru 2012, grupul anticipează un avans de 3 al numărului pasagerilor, având în vedere contextul economic actual. Lufthansa şi-a majorat capacitatea de transport cu aproape 10 în 2011, an în care gradul mediu de ocupare a aeronavelor s-a redus cu două puncte procentuale, la 77.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO