Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Catalina Apostoiu

29.03.2011, 23:35 15

Ungaria va introduce o nouă taxă asuprasectorului bancar începând cu anul 2013, a anunţat Adam Balog,secretarul de stat adjunct pentru afaceri fiscale, citat de TheWall Street Journal. "Forma actuală a taxei este temporară.Intenţionăm să utilizăm o nouă taxă bancară, sperăm în linie cunoile reglementări UE din 2013", a declarat Adam Balog.

Guvernul ungar ar putea ajunge la un acord cuAsociaţia Bancară privitor la un program menit să ajute persoanelecu credite ipotecare în valută care întâmpină probleme până lasfârşitul lunii aprilie, a declarat un reprezentant al asociaţiei,potrivit Portfolio.hu.

Covec, o companie chineză care va construi înPolonia două secţiuni ale autostrăzii A2 dintre Lodz şi Varşovia, aadus un grup de 350 de muncitori din China pentru a ajuta lafinalizarea proiectului, scrie Warsaw Business Journal. Multecompanii poloneze au refuzat să lucreze pentru companiachineză.

Primul-ministru polonez Donald Tusk a declaratcă preţul de vânzare pentru Grupa Lotos, a doua mare companie derafinare a ţării, ar putea fi anunţat în toamnă, scrie WarsawBusiness Journal. Polonia încearcă să vândă 53% din rafinărie.

Majoritatea polonezilor care au participat încadrul unui sondaj recent s-au declarat împotriva aderării ţării lazona euro, potrivit Warsaw Business Journal. 60% din participanţiila sondaj şi-au exprimat opoziţia faţă de trecerea la euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO