Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Ioana Nita

27.04.2012, 00:01 80

Grupul ungar de petrol şi gaze naturale MOL este gata să vândă participaţia deţinută la consorţiul Nabucco, care dezvoltă proiectul gazoductului, întrucât este îngrijorat în privinţa costurilor, asigurării aprovizionării cu gaze naturale şi managementului, potrivit directorului general al MOL, Zsolt Hernadi. "Am semnalat că suntem gata să ne vindem acţiunile dacă este necesar (...) trebuia să trimitem acum un semnal foarte, foarte puternic că nu suntem dispuşi să finanţăm aşa ceva în continuare", a spus Hernadi, care ocupă şi postul de preşedinte al grupului, după reuniunea anuală a acţionarilor MOL, scrie Thomson Reuters.

Polonia intenţionează să reintroducă temporar controlul în vamă pe perioada desfăşurării Campionatului European de Fotbal Euro 2012, scrie publicaţia Gazeta Wyborcza, preluată de Warsaw Business Journal. Ministrul de interne Jacek Cichocki a spus că această situaţie nu va cauza dificultăţi pentru polonezi, care vor putea tranzita graniţele ţării în mod normal. Controalele de la graniţe vor fi introduse din data de 4 iunie până la 1 iulie, însă vor fi efectuate periodic şi doar la anumite puncte vamale. Măsuri similare au fost introduse şi de Germania pe timpul Cupei Mondiale de Fotbal din 2006 şi pe timpul desfăşurării campionatului Euro 2008 în Austria şi Elveţia.

UEFA a vândut până în prezent aproximativ 95% dintre biletele pentru meciurile Campionatului European de Fotbal Euro 2012, a anunţat într-o conferinţă de presă Martin Kallen, director operaţiuni la UEFA, citat de Ukrainian News. El a spus că organizatorii au primit 12 milioane de cereri pentru bilete la 31 dintre partidele de fotbal din cadrul evenimentului. Pentru meciurile jucate în Ucraina au mai rămas 50.000 bilete nevândute, acestea urmând a fi puse în vânzare la începutul lunii mai. În prezent, în Ucraina mai sunt disponibile bilete pentru partidele care vor avea loc în oraşele Kiev, Doneţk şi Harkov. Euro 2012 se va desfăşura în 8 oraşe din Ucraina şi Polonia între 8 iunie şi 1 iulie.

Ministerul Infrastructurii din Ucraina va permite companiilor aeriene străine să efectueze zboruri ocazionale fără restricţii pe perioada desfăşurării Campionatului European de Fotbal Euro 2012, potrivit Interfax. Operatorii aerieni vor aduce în ţară echipele de fotbal, reprezentanţii asociaţiilor naţionale de fotbal, oficialii UEFA, reporteri şi fani, însă nu vor avea dreptul de a vinde bilete de avion în Ucraina.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO