Business Internaţional

SUA, din nou în PANĂ DE BANI? Congresmenii resping planul de cheltuieli al lui Obama

SUA, din nou în PANĂ DE BANI? Camera Reprezentanţilor respinge planul de cheltuieli al administraţiei americane

Autor: Adrian Voicu

22.09.2011, 10:51 1781

Camera Reprezentanţilor a respins pe neaşteptate o propunere legislativă ce ar fi permis guvernului să îşi suplimenteze cheltuielile după data de 30 septembrie, zeci de republicani luând decizia de a nu se alătura partidului la vot, informează Reuters.

Rezultatul neaşteptat a luat prin suprindere liderii republicani din Camera Reprezentanţilor, care au mai avut astfel de momente de luptă cu apripa conservatoare a partidului.

Votul ar putea afecta încrederea consumatorilor şi investitorilor care au fost neliniştiţi cu privire la discuţiile privind plafonul de îndatorare a guvernului, după ce Congresul american a fost pe cale să oprească în totalitate funcţionarea guvernului în aprilie şi să aducă la default economia americană în august.

Liderii republicani au declarat că într-un final vor găsi o cale să treacă prin Camera Reprezentanţilor propunerea şi să evite blocarea activităţii instituţiilor guvernamentale.

"Nu va fi nicio închidere. Trebuie ca toţi să se relaxeze", a declarat Eric Cantor, al doilea lider republican ca importanţă în Camera Reprezentanţilor.

Ulterior votului s-a găsit o modalitate prin care votul să fie reprogramat pentru o altă dată, nefiind însă clar cum ar putea fi schimbată părerea republicanilor care s-au opus.

Propunerea ar fi alocat guvernului fonduri de 1.043 de miliarde de dolari anual, în linie cu înţelegerea la care s-a ajuns în august. Cu toate acestea, mulţi conservatori încă vor să rămână la cifra de 1.019 miliarde de dolari, aprobată de Camera Reprezentanţilor în aprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO