Business Internaţional

SUA, Grecia, Franta, Japonia, Marea Britanie si Spania se afla intr-un "cerc de foc" al datoriilor

24.05.2010, 16:49 28

SUA, Grecia, Franta, Japonia, Marea Britanie si Spania se afla,alaturi de alte state, intr-un "cerc de foc" din cauza datoriilorfoarte mari si a temerilor investitorilor, potrivit PacificInvestment Management Co (Pimco), administratorul celui mai marefond de investitii in obligatiuni din lume.

Pimco isi concentreaza investitiile pe pietele emergente, careinregistreaza un grad mai ridicat al economisirii, lipsafundamentelor pentru crize ale datoriilor si o capacitate mairidicata a guvernelor de a cheltui, se arata intr-o nota a sefuluibiroului companiei din Australia, John Wilson, transmite Bloombergcitat de Mediafax.

Printre plasamentele vizate se numara Brazilia, Mexic sau Rusia,a adaugat el.

"Chiar daca sprijinul anuntat de statele din zona euro si FondulMonetar International a clamat temerile privind riscul de neplatain cazul Greciei, capacitatea statului elen de a refinanta datoriipe termen scurt ramane nesigura. Alte state dezvoltate in acest«cerc de foc» includ Irlanda, Spania, Franta, SUA, Marea Britanie,Italia, Portugalia si Japonia", a spus Wilson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO