Business Internaţional

SUA, lovite de o criză nucleară? O bermă de protecţie construită în jurul unei centrale nucleare din Nebraska s-a prăbuşit

SUA, lovite de o criză nucleară? O bermă de protecţie construită în jurul unei centrale nucleare din Nebraska s-a prăbuşit

Autor: Ioana Bojan

27.06.2011, 10:37 3071

O bermă de protecţie construită în jurul unei centrale nuclearedin Nebraska, în Statele Unite, pentru a o apăra de inundaţii, s-aprăbuşit duminică, a anunţat un purtător de cuvânt, care a precizatcă centrala este în siguranţă, relatează CNN.

Un utilaj a intrat în contact cu berma şi a străpuns-o, astfelcă aceasta s-a dezumflat, a declarat Mike Jones, un purtător decuvânt al Omaha Public Power District (OPPD), proprietarulcentralei nucleare Fort Calhoun.

Centrala, situată la circa 32 de kilometri de Omaha, era închisăîncepând din aprilie pentru realimentare.

"Centrala este în continuare protejată. Acesta era un nivelsuplimentar, secundar de protecţie", a afirmat Jones. "Centralarămâne protejată la nivelul la care era dacă nu ar fi fost adăugatăberma de apă", a adăugat el.

Zona este parţial inundată din cauza râului Missouri, care aieşit din matcă, inclusiv zone din jurul unor clădiri auxiliare, aprecizat acesta.

Berma, înaltă de 2,4 metri, plină cu apă şi lată de cinci metrila bază, înconjura structura de control a reactorului şi clădiriauxiliare, potrivit Comisiei de reglementare în domeniulnuclear.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO