Business Internaţional

Sunteţi siguri că vreţi autostrăzi făcute de chinezi? Iată ce s-a întâmplat în ultimii 5 ani cu 8 dintre cele mai importante poduri. Galerie FOTO

15 iunie 2007: O porţiune din Podul Jiujiang s-a prăbuşit în provincia Guangdong, după ce a fost lovit de o ambarcaţiune.

Poduri Made in China

Autor: Radu Racu

29.08.2012, 15:30 9888

Un pod important din regiunea chineză Harbin care a costat circa 120 de milioane de euro s-a prăbuşit la începutul acestei luni, omorând trei persoane, un incident care se adaugă la un bilanţ catastrofal al proiectelor uriaşe de infrastructură afectate de accidente, scrie Business Insider.

Nu mai puţin de opt poduri majore din China s-au prăbuşit în ultimii cinci ani, majoritatea din cauza defectelor de construcţie şi a supraîncărcării, conform datelor centralizate de ziarul britanic The Telegraph.

Colajul foto a fost alcătuit de Business Insider, pe baza unor ştiri şi postări recente din Wall Street Examiner.

15 iunie 2007: O porţiune din Podul Jiujiang s-a prăbuşit în provincia Guangdong, după ce a fost lovit de o ambarcaţiune.

16 August 2007: Un camion supraîncărcat cu pudră de fier a provocat prăbuşirea unui pod în provincia Shanxi.

27 martie 2008: Un segment de 60 de metri din Podul Jintang s-a prăbuşit pe un vapor de marfă în provincia Zhejiang.

14 iulie 2011: Podul Wuyishan Gongguan Bridge s-a prăbuşit, omorând o persoană şi rănind alte 22.

15 iulie 2011: Podul numărul 3 de peste râul Qiantang s-a prăbuşit din cauza unui camion supraîncărcat cu plăci de oţel.

19 iulie 2011: Podul Baihe, din districtul Duairou District, Beijing, s-a prăbuşit sub greutatea unui camion lung de 15 metri

1 august 2011: Un pod s-a prăbuşit în provincia Sichuan, după ce un camion s-a izbit într-unul din stâlpii de susţinere.

August 2012: O parte din Podul Yangmingtan, din oraşul Harbin, s-a prăbuşit, omorând trei persoane şi rănind cinci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO