Business Internaţional

Tesco se intrece cu Asda in razboiul preturilor

23.12.2004, 00:00 25



Cele mai mari doua lanturi britanice de supermarketuri, Asda si Tesco, se intrec in a achizitiona cele mai ieftine produse, scrie BBCNews.



Saptamana trecuta, Tesco a fost declarat de catre revista The Grocer cel mai ieftin supermatket britanic, depasindu-si astfel rivalul Asda pentrtu prima data in ultimii sapte ani.



O sesiune medie de cumparaturi la Tesco costa 243 de euro, cu 0,4% mai putin decat la Asda, conform suplimentului Grocer 100.



Intre 6 iulie si 14 decembrie, Asda (marca detinuta de Wal-Mart) a fost mai ieftin decat Tesco, cu un cost mediu (calculat pe un cos cu 100 de bunuri) de 241,3 euro, fata de nivelul Tesco, de 245,3 euro.



Din iulie incoace, Tesco s-a apropiat din ce in ce mai mult de Asda, cu o reducere medie a preturilor de 2,7%.



Facand aceleasi calcule, nota de plata la un magazin Sainsbury este de 253,3 euro. Sainsbury, al treilea supermarket britanic, a rama mai scump decat rivalii sai desi preturi au inceput sa scada incepand din iulie



Majoritatea retailerilor au redus preturile in acest an, in conditiile in care vanzarile au fost afectate atat de nivelul mare al creditelor acumulate de populatie cat si de vremea rea din Marea Britanie.
dan.zavoianu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO