Business Internaţional

Tesla recheamă în service 3.878 de vehicule Cybertruck

Tesla recheamă în service 3.878 de vehicule Cybertruck

Autor: Andreea Tobias

20.04.2024, 09:44 216

Tesla recheamă în service 3.878 de vehicule Cybertrucks pentru a remedia o plăcuţă a pedalei de acceleraţie care se poate desprinde şi se poate bloca în garnitura interioară.

Conform Administraţiei Naţionale pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi din SUA (NHTSA), o pedală de acceleraţie blocată ar putea face ca vehiculul să accelereze neintenţionat, crescând riscul unui accident, notează Reuters.

Tesla a început livrările camionetei sale electrice Cybertruck la sfârşitul anului trecut, după o întârziere de doi ani din cauza unor probleme de producţie şi a constrângerilor legate de aprovizionarea cu baterii.

Acţiunile companiei au scăzut vineri cu aproape 3%, adăugându-se la seria de cinci şedinţe de pierderi în care acţiunile au pierdut aproximativ 14%.

Tesla va înlocui sau va repara ansamblul pedalei de acceleraţie, iar proprietarii vor fi notificaţi prin scrisori trimise prin poştă în iunie, a precizat NHTSA.

În primul trimestru al anului 2024, producătorul de vehicule electrice a avut trei rechemări în service care au afectat aproximativ 2,4 milioane de vehicule.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO