Business Internaţional

Theresa May se aşteaptă la o întrunire "constructivă" la Bruxelles în privinţa Brexit

Theresa May se aşteaptă la o întrunire "constructivă"...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

16.10.2017, 15:01 68

May se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cu negociatorul şef pentru Brexit, Michel Barnier.

Premierul britanic încearcă să deblocheze negocierile de Brexit şi să obţină începerea discuţiilor privind viitoarele legături comerciale. Luna trecută, în cadrul unui discurs la Florenţa, Theresa May a promis că Marea Britanie îşi va onora angajamentele luate faţă de Uniunea Europeană.

"Este vorba despre o reflectare după Florenţa şi modul constructiv în care a fost primit discursul, precum şi despre faptul că dorim să continuăm într-o manieră constructivă. Premierul şi-a stabilit poziţia în legătură cu acordul financiar în cadrul discursului de la Florenţa şi acolo am rămas", a precizat purtătorul de cuvânt al Theresei May.

Theresa May va mai discuta luni cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi cu premierul irlandez Leo Varadkar.

Michel Barnier a declarat în cursul negocierilor de săptămâna trecută între Uniunea Europeană şi Marea Britanie că nu s-au realizat progrese semnificative, iar discuţiile s-au blocat la suma pe care Londra ar trebui să o plătească la ieşirea din Blocul comunitar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO