Business Internaţional

Tiger Woods este acuzat de hărţuire sexuală de fosta iubită

Tiger Woods este acuzat de hărţuire sexuală de fosta...

Autor: Andreea Tobias

07.05.2023, 12:18 36

Erica Herman, care a fost o lungă perioadă de timp iubita jucătorului profesionist de golf Tiger Woods, l-a acuzat pe acesta de hărţuire sexuală, potrivit unui document depus în instanţă de avocatul lui Herman în Florida.

Woods este acuzat că a urmărit o relaţie sexuală cu Herman în timp ce aceasta lucra pentru el şi apoi a forţat-o să semneze un acord de confidenţialitate, în caz contrar urmând să fie concediată, potrivit documentului, potrivit CNN.

Herman era angajată la restaurantul său din sudul Floridei, în acea perioadă.

"Tiger Woods, atlet de renume internaţional şi una dintre cele mai puternice figuri din sportul mondial, a decis să întreţină o relaţie sexuală cu angajata sa, apoi - potrivit acestuia - a obligat-o să semneze un acord în legătură cu acest lucru sau să fie concediată de la locul de muncă", se arată în documentul din instanţă: "Când a devenit nemulţumit de relaţia lor sexuală, a păcălit-o să plece de acasă, i-a luat banii, animalele de companie şi bunurile personale şi a încercat să o forţeze să semneze un alt acord".

"Un şef care impune condiţii de muncă diferite angajatului său din cauza relaţiei lor sexuale este hărţuire sexuală", afirmă avocatul lui Herman, Benjamin Hobas, în dosar.

CNN a contactat reprezentanţii lui Woods pentru comentarii, dar nu a primit imediat un răspuns.

Documentul susţine, de asemenea, o "manevră" folosită împotriva lui Herman anul trecut, în care Woods i-a cerut să îşi facă bagajele pentru o escapadă în Bahamas. Ea ar fi fost condusă la aeroport şi apoi avocatul lui Woods i-a spus că nu va merge nicăieri, că nu-l va mai vedea niciodată pe Woods, că a scoasă din casă şi că nu se poate întoarce".

Lui Herman i s-a cerut să semneze un acord de confidenţialitate, lucru pe care a refuzat să îl facă, potrivit documentului.

Herman a depus două plângeri separate care îl implică pe Woods în ultimul an.

Prima, depusă în octombrie 2022, susţine că un trust deţinut şi creat de starul golfului a încălcat Legea privind chiriaşii din Florida, încălcând contractul verbal de închiriere pentru a continua să locuiască în casa lui Woods.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO