Business Internaţional

Tirul rachetelor continuă: Rusia a lovit peste 40 de oraşe şi localităţi din Ucraina

Tirul rachetelor continuă: Rusia a lovit peste 40 de...

Autor: Dorin Oancea

13.10.2022, 11:38 132

Rachetele ruseşti au bombardat peste 40 de oraşe şi localităţi ucrainene, au anunţat joi oficiali, după ce o rezoluţie a Adunării Generale a ONU a calificat drept "ilegală" anexarea de către Moscova a teritoriului ucrainean, iar aliaţii Ucrainei s-au angajat să acorde mai mult ajutor militar.

În ultimele 24 de ore, rachetele ruseşti au lovit peste 40 de aşezări, în timp ce forţele aeriene ucrainene au efectuat 32 de lovituri asupra a 25 de ţinte ruseşti, a declarat Statul Major al forţelor armate ucrainene.

Primarul oraşului portuar Mykolaiv, Oleksandr Senkevich, a declarat într-o postare pe reţelele de socializare că oraşul din sudul ţării a fost "bombardat masiv".

"O clădire rezidenţială cu cinci etaje a fost lovită, cele două etaje superioare au fost complet distruse, restul - sub dărâmături. Salvatorii lucrează la faţa locului", a precizat el.

Centru de construcţii navale şi port Mykolaiv a suferit bombardamente ruseşti intense pe tot parcursul războiului.

Rusia a vizat, de asemenea, o aşezare din regiunea capitalei ucrainene Kiev folosind drone explozive la începutul zilei de joi, a declarat administraţia regiunii pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Guvernatorul regiunii Kiev, Oleksiy Kuleba, a declarat că, pe baza unor informaţii preliminare, loviturile au fost cauzate de muniţie de drone kamikaze de fabricaţie iraniană.

Instalaţiile de infrastructură critică au fost lovite de drone, a declarat Kyrylo Timoşenko, şeful adjunct al biroului lui Zelenski.

Rachetele au lovit peste 30 de imobile, conducte de gaz şi linii electrice în oraşul Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk, iar peste 2.000 de familii au rămas fără electricitate, a scris guvernatorul din Dnipropetrovsk, Valentyn Reznichenko, pe Telegram.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO