Business Internaţional

Toyota este de acord cu plata celei mai mari amenzi din istoria SUA, de 16,4 milioane dolari

19.04.2010, 18:59 36

Departamentul Transporturilor din SUA a anuntat luni ca Toyota aconvenit asupra platii unei amenzi de 16,4 milioane dolari, cea maimare amenda din istoria SUA, ca urmare a ascunderii de informatiilegate de problemele cu pedala de acceleratie, informeaza New YorkTimes.

"Toyota si-a asumat raspunderea pentru nerespectareaobligatiilor legale de a raporta orice defecte, cat mai repede", adeclarat Ray LaHood, secretarul departamentuluiTransporturilor.

Amenda tine de defectele legate de pedala de acceleratie la maimulte modele de masini fabricate de Toyota, defecte care s-auincheiat cu rechemarea in fabrica a 2,3 milioane de autovehicule inSUA. La nivel mondial, au fost rechemate 8 milioane deautovehicule.

Amenda impusa de National Highway Traffic SafetyAdmininistration (NHTSA) nu presupune recunoasterea vinei de catreToyota, compania nefiind exceptata de la actionari in justitiecivile sau penale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO