Business Internaţional

Toyota rămâne cel mai mare producător auto din lume

Toyota rămâne cel mai mare producător auto din lume

Autor: Traian Terzianm

24.01.2011, 23:50 41

Toyota a reuşit să-şi păstreze poziţia de lider pe piaţa automondială şi în 2010, depăşind General Motors pentru al treilea anconsecutiv, scrie Bloomberg. Vânzările Toyota, în care sunt incluseşi vânzările mărcii sale de lux Lexus, cât şi cele făcute prinafiliaţii săi Daihatsu şi Hino Motors, s-au majorat în 2010 cu 8%,la 8,42 milioane de unităţi. Vânzările GM, compania auto care s-asituat pe locul al doilea, au crescut cu 12%, la 8,39 mil.unităţi.

Anul trecut, vânzările Toyota din Statele Unite au înregistrat undeclin de 0,4%, la 1,76 mil. unităţi după ce compania a fostnevoită să recheme un număr mare de maşini din cauza defecţiunilortehnice. Volkswagen, al treilea gigant din piaţa auto mondială, avândut 7,14 mil. vehicule în 2010, înregistrând astfel o creşterede 14%, iar pentru anul acesta anticipând o creştere de 5%. Toyotase aşteaptă ca anul acesta să vândă 8,6 milioane deautovehicule.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO