Business Internaţional

Turistii chinezi sunt atrasi de Europa de Est

03.07.2006, 14:52 24

Tarile din Europa de Est au devenit o destinatie preferata a turistilor chinezi. Cu toate ca in trecut nu reprezentau un mare interes turistic pentru chinezi, au devenit itinerarii favorite pentru acestia, conform agentiei de presa Xinhua.
Cele mai importante destinatii din partea de est a "batranului" continent sunt Austria, Ungaria si Cehia, potrivit China Travel International (CTI), cu sediul in Beijing, una dintre cele mai mari agentii de turism chineze.
Reprezentantii CTI spun ca locurile pe care le aveau pentru Europa de Est au fost ocupate cu mult inainte de inceputul lunii mai.
Tarile est-europene sunt destinatii favorite si pentru turistii care nu apeleaza la serviciile unei agentii de voiaj. Feng Li, sofer de curse amator, a elogiat peisajele pe care le-a intalnit in aceasta parte a lumii.
"Am fost de multe ori in tari din vestul Europei", a spus Feng. "Acum a venit timpul sa ne extindem orizonturile catre est. Tarile din estul Europei sunt cu siguranta o buna destinatie turistica."
Noile statistici furnizate de Austrian Airlines arata "frenezia" calatoriilor in aceasta parte a continentului. Compania austriaca a avut o rata de ocupare de 74,1%, in ciuda cresterii pretului petrolului. Anul trecut Austria Airlines a transportat un total de 10,1 milioane de pasageri, ceea ce reprezinta un record pentru companie.
"Piata turistica chinezeasca are un mare potential si a contribuit, in parte, la cresterea numarului de pasageri transportati de compania noastra", a spus unul dintre conducatorii companiei.
Viena, capitala Austriei, este locul pe care majoritatea pasagerilor din China il tranziteaza si care conecteaza 45 de destinatii din 23 de tari europene. Alte destinatii favorite sunt orase din Rusia, Ucraina si Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO