Business Internaţional

Ucraina susţine că a doborât 10 drone ruseşti

Ucraina susţine că a doborât 10 drone ruseşti

Autor: Tiberiu Sabo

03.12.2023, 12:49 15

Ucraina a fost atacată cu 12 drone lansate din regiunea rusă Primorsko-Akhtarsk şi cu o rachetă ghidată Kh-59, lansată din regiunea rusă Belgorod. Forţele de apărare ale Ucrainei au interceptat 10 drone kamikaze, a anunţat Statul Major General de la Kiev, relatează Ukrinform.

Ucraina a fost atacată sâmbătă noaptea cu 12 drone lansate din regiunea rusă Primorsko-Akhtarsk şi cu o rachetă ghidată Kh-59, lansată din regiunea rusă Belgorod. Forţele de apărare ale Ucrainei au interceptat 10 drone kamikaze, a anunţat Statul Major General de la Kiev, relatează Ukrinform.

Potrivit raportului, dronele de luptă au atacat în mai multe valuri.

"În regiunea Mykolaiv, în zona de responsabilitate a Comandamentului Aerian de Sud, majoritatea dronelor au fost distruse de apărarea antiaeriană. Restul se îndreptau în direcţia nord-vest şi au fost doborâte în zona Starokostiantyniv din regiunea Khmelnytskyi", a subliniat Statul Major General. Rachetele Kh-59 nu şi-au atins ţinta, conform sursei citate.

Pe de altă parte, procurorul general al Ucrainei, Andriy Kostin, şi ambasadorul Marii Britanii în Ucraina, Martin Harris, au discutat despre consolidarea cooperării bilaterale în domeniul asistenţei juridice internaţionale. Potrivit Procuraturii Generale, Kostin şi Martin Harris au discutat despre eforturile comune menite să construiască reţeaua globală de răspundere pentru crimele internaţionale, precum şi despre consolidarea cooperării bilaterale în domeniul asistenţei juridice reciproce.

Potrivit Ukrinform, 45 de ţări au cerut investigarea încălcării de către Rusia a dreptului internaţional, investigarea crimelor de război şi a crimelor împotriva umanităţii şi tragerea la răspundere a celor responsabili.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO