Business Internaţional

UE va sprijini băncile care vor pica testele de stres

Autor: Bogdan Cojocaru

12.07.2011, 18:01 131

Guvernele Uniunii Europene s-auangajat să sprijine băncile care nu vor trece testele de stres, alecăror rezultate vor fi publicate vineri, scrie Wall StreetJournal.

Miniştrii de finanţe din UE,reuniţi marţi, au convenit că toate băncile vulnerabile trebuie săfie recapitalizate prin forţe proprii sau de către guverne,alternativa fiind restructurarea.

Miniştrii au indicat că guverneledin UE au pregătite planuri de acţiune sau vor avea astfel deplanuri la timp pentru publicarea testelor de stres, a declaratministrul polonez de finanţe Jacek Rostowski.

Separat, secretarul general alOrganizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică Angel Gurriaa declarat că salvarea Greciei ar putea fi dureroasă, dar trauma vafi mai mare dacă va trebui salvat, pentru a doua oară, sistemulbancar al Europei.

La rândul lui, comisarul europeanpentru piaţa internă Michel Barnier a avertizat agenţiile deevaluare financiară, spunând că va fi făcută în noiembrie opropunere pentru a înăspri regulile de supraveghere a acestorinstituţii.

"Vreau transparenţă în ceea cepriveşte metodele lor. Nu acorzi unei ţări un rating în acelaşi felcum dai un calificativ unei afaceri sau unui produs", a afirmatcomisarul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO