Business Internaţional

Un conglomerat rus cumpara 30% din constructorul austriac Strabag

01.05.2007, 17:30 36

Strabag, unul dintre cele mai importante grupuri din sectorul european al constructiilor, a anuntat vanzarea a 30% din actiuni catre Basic Element, un conglomerat rus detinut de miliardarul Oleg Deripaska, scrie Portfolio.
In urma tranzactiei, Basic Element a devenit al treilea actionar strategic important din cadrul companiei.
Capitalul social al Strabag va fi majorat cu 25 de milioane de actiuni, pana la 95 de milioane de actiuni.
Intr-o proportie mai mica, actualii actionari ai Strabag vor vinde si ei actiuni proprii catre Basic Element. Tranzactia l-a determinat pe CEO-ul Strabag Hans-Peter Haselsteiner sa anuleze o oferta publica de vanzare de actiuni cu o zi inainte de data la care aceasta urma sa fie lansata.
Participatia familiei Haselsteiner in cadrul Strabag va scadea de la 50% plus o actiune pana la 25% plus o actiune. Haselsteiner, care se gandea la retragere, a declarat ca va mai ramane in pozitia de CEO al Strabag cativa ani, la cererea noului actionar.
Magnatul rus din sectorul aluminiului Oleg Deripaska va plati 1,2 miliarde de euro pentru pachetul de 30% din actiunile companiei austriece de constructii. In Romania, potrivit ultimelor date ale ONRC, compania Strabag este actionar majoritar la hotelul JW Marriott, cu o participatie de 51%

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO