Business Internaţional

Un jurnalist ucrainean a murit la spital după ce ar fi fost bătut şi împuşcat la Kiev - presă

Autor: Iuliana Enache

19.02.2014, 08:28 124

Jurnalistul ucrainean Viaceslav Veremii a murit în spital după ce a fost bătut şi împuşcat de persoane necunoscute în centrul Kievului, au declarat colegii săi, citaţi de BBC News Online.

Potrivit postului de televiziune Russia Today, jurnalistul lucra la cotidianul local Vesti. El ar fi murit la Kiev, afirmă comunitatea medicală ucraineană Medicina Vrata, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Bărbatul a fost împuşcat în stomac, potrivit aceleiaşi surse. Pentru moment însă decesul său nu a fost confirmat oficial.

Potrivit CNN, 21 de persoane, dintre care nouă poliţişti, 11 manifestanţi şi un angajat de la sediul Partidului Regiunilor, ar fi murit în aceste violenţe, iar alte 100 ar fi fost rănite. Postul de televiziune NBC citează oficiali ucraineni care estimează numărul răniţilor la 500.

Marţi a fost ziua cea mai sângeroasă a revoltei ucrainene, poliţia folosind tunuri, grenade asurzitoare şi alte mijloace pentru a dispersa protestatarii. Unii dintre manifestanţi au ripostat cu bâte de baseball sau alte mijloace.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO