Business Internaţional

Un nou accident aviatic: Avion militar sud-coreean de tip F-15K, prăbuşit într-o zonă muntoasă. Piloţii au fost daţi dispăruţi

Un nou accident aviatic: Avion militar sud-coreean de tip...

Autor: Mircea Olteanu

05.04.2018, 16:05 97

Doi piloţi din Coreea de Sud au fost daţi dispăruţi şi se crede că au decedat, după ce avionul lor, o aeronavă militară de tip F-15K, s-a prăbuşit joi după-amiază într-o zonă muntoasă din sudul ţării, informează site-ul agenţiei Yonhap.

Incidentul s-a produs joi după-amiază, în zona Chilgok din provincia Gyeongsangul de Nord.

Aeronava se întorcea la bază, după o misiune de aproximativ o oră.

Aproape 600 de persoane, inclusiv militari, pompieri şi ofiţeri de poliţie, participă la operaţiunile de căutare a celor doi piloţi, au transmis autorităţile militare sud-coreene.

Până în acest moment nu există informaţii că s-ar fi înregistrat victime sau pagube civile.

Din cauza terenului accidentat şi ceţii, echipele de salvare au avut nevoie de peste două ore ca să ajungă la locul prăbuşirii, a transmis Departamentul de pompieri din Chilgok, potrivit site-ul agenţiei The Associated Press.

Forţele aeriene sud-coreene operează avioane F-15K, fabricate de Boeing, din anul 2005. Coreea de Sud are în dotare 60 avioane F-15K. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO