Business Internaţional

Un oligarh bulgar şi-a vândut cu un euro fabrica de muniţii şi operatorul telecom

Un oligarh bulgar şi-a vândut cu un euro fabrica de...

Autor: Bogdan Cojocaru

24.03.2015, 21:11 1948

Compania franceză de investiţii LIC33 a achiziţionat 43% din acţiunile operatorului telecom bulgar Vivacom, câte o participaţie de 91% la fabrica de muniţii Dunarit şi la uzina de reparaţii pentru aeronave Avionams şi alte active, totul la preţul de un euro, scrie Novinite. Afacerile cumpărate ar aparţine oligarhului bulgar Tsvetan Vasilev. Achiziţiile au fost anunţate de preşedintele LIC33 Pierre Louvrier.

Compania sa este specializată în active speciale şi cu probleme. Louvrier a lucrat, printre altele, la Arthur D. Little, Accenture şi la o divizie rusească a KPMG. Activele cumpărate din Bulgaria includ operatorul de reţele TV NURTS şi First Digital, operatorul în format digital al programelor televiziunii de stat din Bulgaria.

Cumpărătorul s-a angajat să plătească datoriile companiilor, estimate la 900 mil. dolari. Banii sunt datoraţi băncii falimentate Corporate Commercial Bank (KTB) şi altor bănci. KTB ar fi fost proprietatea lui Vasilev, potrivit presei locale. Acesta ar fi deţinut 43% din Vivacom, brandul Companiei Bulgare de Telecomunicaţii, iar banca rusească VTB 33%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO