Business Internaţional

Una dintre cele mai discrete miliardare ale Franţei a anunţat că este însărcinată, la 53 de ani şi că va avea gemeni

Una dintre cele mai discrete miliardare ale Franţei a...

Autor: Bianca Dorobanţu

05.01.2016, 17:42 1838

Una dintre cele mai puternice femei de business din Franţa, miliardara care conduce cel mai mare trader agricol al Europei, a anunţat că este însărcinată, la 53 de ani şi că va avea gemeni, urmând să nască în aprilie, motiv pentru care va lăsa temporar frâiele companiei pe care a moştenit-o, scrie Business Insider.

Miliardara Margarita Louis-Dreyfus a spus că îşi doreşte să ducă la capăt îndatoririle sale de preşedinte al traderului, până în momentul naşterii, când îşi va lua un scurt concediu post-natal, după care la sfarşitul lunii aprilie va reveni la locul de muncă. Actualul director executiv şi financiar ai companiei au spus că vor avea grijă ca afacerea să se desfăşoare în mod normal şi în absenţa Margaritei Louis-Dreyfus.

Margarita Louis-Dreyfus este deţinătoarea traderului agricol francez Louis-Dreyfus Commodities şi are o avere estimată la 4,5 mld. de dolari. Aceasta a preluat conducerea companiei după ce soţul său, Robert Louis-Dreyfus, a murit în 2009 din cauza leucemiei. Cei doi au împreună încă trei băieţi.

Grupul Louis-Dreyfus, cu afaceri de 63 de miliarde de euro în 2014 şi activităţi în agricultură, transporturi internaţionale, comerţ cu produse petroliere sau telecomunicaţii, este una dintre cele mai mari afaceri de familie din lume, fiind deţinută şi condusă de descendenţii fondatorului Leopold Louis-Dreyfus. Traderul agricol are operaţiuni şi în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO