Business Internaţional

Victorie pentru Obama: a fost votata legea sistemului de sanatate

22.03.2010, 23:01 78

Cea mai importanta transformare a sistemului de sanatateamerican din ultimele decenii a fost aprobata de CameraReprezentantilor, eforturile mai multor generatii de democrati caredoreau asigurari de sanatate aproape universale fiind incununate cusucces, scrie The Wall Street Journal.

Datorita acestei legi, 32 de milioane de americani, in prezentlipsiti de o asigurare medicala, ar urma sa beneficieze de una.Obiectivul stabilit initial a fost ca americanii sub 65 de ani sabeneficieze in proportie de 95% de asigurare de sanatate.Legislatia propune o serie de schimbari, iar printre cele maiimportante se numara si reformarea pietei asigurarilor. Companiilede asigurari nu vor putea sa nu asigure oamenii din cauza unorprobleme de sanatate anterioare si, de asemenea, nu vor putearenunta in mod arbitrar la persoane care detin o polita deasigurare. Legea cere asiguratorilor sa cheltuiasca pe serviciimedicale cel putin 80 de centi pentru fiecare dolar platitprima.

Persoanele fizice vor fi la randul lor nevoite sa obtinaasigurare de sanatate. Cei care nu se supun acestei reguli vor fiamendati cu pana la 2,5% din venit pana in 2016.

Companiile cu peste 50 de angajati care nu ofera asiguraremedicala ar putea fi amendate cu 2.000 dolari per angajatfull-time.

Statul va furniza subventii pentru a ajuta persoanele cuvenituri mici sa isi faca asigurare de sanatate.

Medicaid, programul guvernamental de asigurari de sanatatepentru saraci, va fi disponibil tuturor celor cu venituri de panala 133% din nivelul de saracie stabilit, care era de 10.830 dolaripentru o persoana si 22.050 dolari pentru o familie de patrupersoane pe an.

Reforma va costa 940 mld. dolari timp de zece ani si ar urma sareduca deficitul bugetar al Statelor Unite cu 138 mld. dolari,potrivit Biroului pentru Buget al Congresului (CBO).

Camera Reprezentantilor a aprobat legea sanatatii ce a venit dela Senat. Lupta a fost insa stransa, 219 voturi pentru si 212impotriva. Democratii au avut insa un as in maneca, faptul capartidul detine majoritatea. In aceasta lupta finala niciunrepublican nu a votat pentru aprobarea legislatiei, iar 34 dedemocrati au votat impotriva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO