Business Internaţional

Vivendi Universal nu renunta la afacerile cu muzica

04.03.2003, 00:00 13

Vivendi Universal intentioneaza sa pastreze in portofoliu operatiunile din industria muzicala si in prezent cauta noi parteneri de investitii pentru celalte active aflate in cadrul diviziei de divertisment din SUA, relateaza Financial Times. Decizia ar putea sa dauneze unei eventuale oferte de preluare pentru restul operatiunilor, inclusiv studiourile Universal, parcurile tematice si jocurile video, evaluate la 20 miliarde de dolari.
Directorii grupului francez de media si telecomunicatii, care se intalnesc intr-o sedinta decisiva in aceasta saptamana, sunt in favoarea unei reorganizari care ar permite mentinerea controlului asupra Universal Music, cea mai mare companie a lumii din industria muzicala, pentru cel putin inca doi ani.
Board-ul Vivendi este programat sa se reuneasca astazi pentru a discuta optiunile care permit strangerea in acest an a 6 miliarde de euro din potentiala desfacere a portofoliului diviziei de divertisment din SUA.
In timp ce grupul ia in calcul diferite posibilitati, inclusiv o vanzare totala, o oferta publica initiala sau vanzarea partiala a o parte din active, directorii de la Universal Music au fost asigurati ca aceasta companie are toate sansele sa ramana o divizie de baza pe termen scurt si mediu.
Decizia Vivendi l-ar putea provoca pe Marvin Davis, mogulul american al petrolului, sa-si retraga oferta de 20 miliarde de dolari pe care a facut-o pentru toate activele diviziei de divertisment a Vivendi.
Saptamana trecuta managerii Vivendi de la Paris le-au spus directorilor de la Universal Music intr-o conferinta video ca nu trebuie sa se astepte la nici o schimbare in structura diviziei. "Mesajul clar de la Paris este ca ar fi o prostie sa nu se pastreze Universal Music atata timp cat produce cash si contribuie cu peste 1 miliard de euro la profiturile anuale" a declarat o sursa din companie.
Fara operatiunile din muzica, grupul lui Davis ar putea sa nu mai fie la fel de interesat. Oficialii implicati in negocierile cu Vivendi au sugerat ca studioul de film si activele din televiziunea prin cablu nu genereaza suficienti bani singure pentru a suporta suma pe care consortiul din spatele lui Davis planuieste sa o imprumute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO