Business Internaţional

Volkswagen pregăteşte revoluţia maşinilor electrice: Gigantul german creşte producţia maşinilor electrice, care va reduce numărul locurilor de muncă

Volkswagen pregăteşte revoluţia maşinilor electrice:...

Autor: Raluca Nicolae, Mediafax

12.03.2019, 18:17 1990

Volkswagen va reduce numărul de locuri de muncă, crescând producţia de maşini electrice, ce necesită o mai redusă cantitate de muncă, transmite Reuters. 

Compania a spus că, până în 2028, planifică să lanseze până la 70 de modele noi de maşini electrice, dorind să ajungă în fruntea industriei auto cu emisii zero, ca urmare a scandalului din 2015, când a falsificat rezultatele testelor.

Investiţiile în retehnologizarea fabricilor, precum şi încetinirea vânzărilor, din cauza noilor teste de certificare a emisiilor, au dus la o scădere a marjelor de operare la nivelul Volkswagen, Skoda, Audi şi Porsche, anul trecut.

Marja celui mai vândut model VW a scăzut la 3,8% anul trecut, de la 4,2% în 2017.

Volkswagen se pregăteşte să lanseze în 2020 o nouă maşină electrică compactă, cunoscută sub numele de ID, ca parte a unui plan ce urmăreşte fabricarea a 22 milioane de maşini electrice până în 2028, în ciuda faptului că nu se cunoaşte nivelul de cerere a unui astfel de autovehicul.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO