Business Internaţional

Wal-Mart adulmeca aerul Moscovei

16.04.2004, 00:00 16



In momentul in care Wal-Mart, cea mai mare companie din lume, cu vanzari de 256 miliarde de dolari anul trecut, a trimis o echipa sa analizeze oportunitatile de a investi in Moscova la inceputul acestei luni, persoanele ce erau la curent cu aceasta miscare nu s-au putut abtine de la comentarii neoficiale, relateaza The Moscow Times.



Desi compania insista ca nu s-a decis daca va patrunde pe piata Rusiei, cel putin sase consultanti in domeniul imobiliar si de retail, cu sediul la Moscova, spun ca au oferit in mod confidential acestei companii servicii de consultanta.



Decizia companiei in acest sens este asteptata cu nerabdare. O decizie favorabila a Wal-Mart ar avea o importanta similara deciziei gigantului petrolier BP de a fuziuona cu TNK anul trecut.



In plus, "pentru companiile nord-americane care se gandesc sa efectueze noi investitii in Rusia, cred ca o astfel de decizie va conta foarte mult," declara Reece Jenkins, partener in cadrul Ernst&Young.



Unul dintre motive este, bineinteles, marimea companiei Wal-Mart. Aceasta a generat venituri de trei ori mai mari decat guvernul rus anul trecut, si de patru ori mai mari decat veniturile combinate ale patru dintre cele mai mari rivale ale sale, Kmart, Target, Carrefour and Royal Ahold.



Tintele viitoare ale Wal-Mart reprezinta un secret bine pazit, insa compania ofera din cand in cand indicii in acest sens. In ianuarie, directorul executiv al companiei a numit China, Rusia si India drept principilalele candidatein ceea ce priveste expansiunea grupului. catalina.apostoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO