Business Internaţional

Warren Buffett, legenda de pe Wall Street, a împlinit 87 de ani, iar „Oracolul din Omaha” încă schimbă modul de a face business

Warren Buffett, legenda de pe Wall Street, a împlinit 87...

Autor: Alex Ciutacu

31.08.2017, 16:37 1233

Warren Edward Veirdo Buffett, cunoscut drept „Oracolul din Omaha”, a împlinit 87 de ani, dar rămâne la fel de prolific ca întotdeauna.

De ieri până astăzi, averea omului situat pe locul 4 printre miliardarii lumii s-a mărit cu 659 de miliarde de dolari, crescând per total faţă de anul trecut cu 4.42 de miliarde de dolari, potrivit indexului Bloomberg al miliardarilor lumii.

Warren Buffett, preşedintele şi CEO-ul Berkshire Hathaway, este unul dintre cei mai mari investitori din lume.

Acesta a afirmat într-un interviu că mentorii care i-au format stilul de analiză în materie de alegere a investiţiilor sunt Benjamin Graham în proporţie de 85% şi Philipp Fisher în proporţie de 15%.

Deşi în 2009 a fost cel mai bogat om din lume, miliardarul este recunoscut pentru adoptarea unui stil de viaţă modest. Averea acestuia însumează 77.6 mld. dolari, iar locuinţa lui valorează doar 652 de mii de dolari, reprezentând sub 1% din totalul averii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO