Business Internaţional

Yahoo ar putea să-şi vândă divizia de Internet

Yahoo ar putea să-şi vândă divizia de Internet

Autor: Alexandra Marcu

02.12.2015, 11:26 6673

Conducerea Yahoo ia în considerare posibilitatea de a vinde business-ul de pe internet, scrie Wall Street Journal. Acţiunile Yahoo au crescut cu 7% până la 36.09 dolari imediat după deschiderea şedinţei de tranzacţionare de marţi.

Discuţiile privind scoaterea la vânzare a business-ului din online au pornit de la faptul că investitorii au devenit nerăbdători în a vedea progresele CEO-ului Yahoo, Marissa Mayer, de a revitaliza compania şi din cauza competiţiei, care stă în calea închiderii unei afaceri profitabile pentru Yahoo pe piaţa din Asia.

Conducerea Yahoo se va întâlni de miercuri până vineri pentru a lua în considerare opţiunile pe care le are: dacă să continue cu planul de a muta participaţia de 15% în retailerul online Alibaba într-o altă entitate, pentru a plăti impozit mai mic sau dacă să renunţe la divizia de Internet a afacerii, scrie Wall Street Journal.

Un acţionar Starboard a trimis luna trecută o scrisoare către Yahoo în care le spunea să grăbească planul de a obţine 15% din acţiunile Alibaba. Participaţia de 15% pe care Yahoo o deţine din în Alibaba valorează 32 de miliarde de dolari, sumă care depăşeşte capitalizarea de piaţă a Yahoo, care este de numai 31.8 miliarde de dolari. Domeniile online Yahoo rămân printre cele mai vizitate din lume, cu sute de milioane de vizitatori, însă compania rămâne în spatele rivalilor precum Google sau Facebook în ceea ce priveşte rata de interacţiune cu utilizatorii şi bugetul pentru publicitate. Yahoo a stagnat în ultima perioadă şi a eşuat să creeze noi aplicaţii pentru mobil sau alte servicii care să vină în ajutorul clienţilor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO