Business Internaţional

Zeci de mii de persoane protestează în Germania cerând solidaritate în criza energiei

Zeci de mii de persoane protestează în Germania cerând...

Autor: Petru Mazilu

22.10.2022, 20:19 49

Zeci de mii de protestatari din şase oraşe germane s-au adunat în capitala Germaniei pentru a cere o distribuire mai echitabilă a fondurilor guvernamentale şi pentru o renunţare mai rapidă la utilizarea combustibililor fosili.

Protestatarii au mărşăluit în Berlin, Duesseldorf, Hanovra, Stuttgart, Dresda şi Frankfurt, purtând steaguri şi pancarte cu diferite sloganuri.

În total, la proteste au participat aproximativ 24.000 de persoane, potrivit Greenpeace, unul dintre organizatorii evenimentului.
„Ar fi mai bine dacă am distribui într-un mod mai corect. Sunt milionari care spun că vor să plătească mai multe taxe. Nu văd că se întâmplă nimic în acest sens", a declarat Ulrich Franz, un protestatar din Berlin.

Parlamentul Germaniei a aprobat vineri in pachet de măsuri în valoare de 200 de miliarde de euro, care are ca scop protejarea companiilor şi gospodăriilor de impactul creşterii preţurilor la energie.

Pachetul include o plată unică pentru a acoperi o factură lunară la gaz pentru gospodării şi întreprinderi mici şi mijlocii şi un mecanism de limitare a preţurilor începând cu luna martie.

De asemenea, va fi finanţată plafonarea preţurilor la electricitate pentru gospodării şi industrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO