Business Travel

O nouă companie low cost din Asia lansează zboruri către Europa. Preţurile încep de la 190 de euro

O nouă companie low cost din Asia lansează zboruri...

Autor: Cristina Roşca

17.08.2016, 19:35 2574

Compania low-cost Scoot din Singapore va lansa din vara anului viitor primul său zbor spre Europa, urmând a lega Atena de Singapore. Preţurile încep de la 190 de euro pe segement, potrivit datelor anunţate de operatorul aerian.

În perioada 22-29 iulie preţul pentru un bilet ce leagă Europa de Asia costă circa 415 euro, potrivit unei simulări făcute pe site-ul companiei.

Compania Scoot este linia low cost a companiei aeriene naţionale Singapore Airlines, una dintre puţinele din lume cotate la cinci stele. Primul zbor al Scoot a fost lansat în 2012 şi de atunci au fost lansate mai multe rute către Asia şi Australia.

Anunţul privind lansarea primei curse către Europa de către Scoot vine în contextul în care recent presa de specialitate anunţa lansarea de rute către bătrânul continent de către o altă companie low cost din Asia.

AirAsia, linia aeriană votată ca fiind cea mai bună companie low cost din lume, ar putea opera începând din luna octombrie zboruri din Asia către bătrânul continent. Compania cu sediul în Malaysia va opera începand cu data de 30 octombrie zboruri pe ruta Kuala Lumpur (Malaysia) - Barcelona (Spania) cu escala scurtă la Istanbul, scriu site-urile de profil. Compania nu a facut publice preţurile însa AirAsia este cunoscută ca fiind un low cost agresiv, care operează după modelul Ryanair. Astfel, pentru zborurile din Asia şi Australia are preţuri de multe ori sub 10 euro.

AirAsia, votată cea mai buna linie aeriană low cost din lume, are zboruri catre 100 de destinaţii, în special din Asia şi Australia. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO