Campioni in Business

Doina Cepalis, cea mai dinamică antreprenoare din business în 2010: M-am luptat ca să reuşesc, nu am cedat niciun moment

Autor: Mirabela Tiron

03.10.2011, 14:47 568

Doina Cepalis, proprietara Te Rox Produ din Paşcani, fabrică producătoare de centuri de siguraţă pentru scaune de copii, susţine că a reuşit să îşi menţină business-ul pe creştere prin contractele noi semnate. Cepalis a fost desemnată desemnată anul trecut cel mai dinamic antreprenor din România de către Enterprise Investors, BCR şi Ziarul Financiar.

"Am reuşit de frica de -a nu pierde tot. Nu am cedat niciun moment, am stat câte 14 ore în fabrică şi am mers la foarte multe întâlniri în Paris, New York şi chiar şi în Japonia", spune Doina Cepalis.

Compania pe care o conduce activează din 2007 în domeniul industriei textile ca producător de confecţii textile (huse şi centuri de siguranţă) pentru fabricarea de scaune auto pentru copii

Astăzi s-a lansat proiectul "Campioni români în business", care premiază pentru al patrulea an consecutiv cele mai dinamice companii cu capital autohton din cele mai importante regiuni ale ţării şi din Bucureşti. Primul eveniment, în cadrul căruia se vor premia cele mai dinamice companii din România şi antreprenorii din spatele lor, va avea loc la Sibiu pe 4 octombrie. Criteriile de selecţie a companiilor campioane în business au fost: cifră de afaceri de peste 20 mil. lei în 2010, obţinerea de profit net şi peste 10 angajaţi. Criteriul de premiere este reprezentat de creşterea medie anuală a cifrei de afaceri din ultimii trei ani (2008-2010). Pentru această ediţie 3500 de companii, cu o cifră de afaceri cumulată de 387 mld. lei şi un profit brut cumulat de 27,6 mld lei, îndeplinesc condiţiile de selectare în concurs.

"Am găsit soluţii de parteneriate în toată Europa de Vest şi în America. Anul acesta aştep afaceri de 22 milioane de euro, în creştere cu 2 milioane de euro faţă de anul trecut", spune ea.

Printre clienţii companiei se numără branduri precum Ferarri, Chicco, Tex (brandul Carrefour), Prenatal, Fisher Price, iar produsele companiei ajung în peste 56 de ţări. Produsele realizate în fabrica de la Paşcani merg către export.

Te Rox Produ are contracte semnate cu marii retaileri: reţeaua Carrefour, Metro, Fisher.

Doina Cepalis va dezvolta o nouă fabrică în Iaşi, o investiţie de 7,2 milioane de euro. Aici se vor produce scaunul de plastic pentru copii, care poate fi instalat în maşini. "Vreau să creez produsul complet, cu doar husele şi centrurile de siguranţă pentru aceste scaune. Până în 2013 estimez că în companie vor lucra 2000 de angajaţi iar cifra de afaceri va ajunge la 40 -50 mil euro".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO