Companii

5,2 mil. euro cu papetarie Inktec si Pelikan

21.03.2005, 00:00 112

Compania Lecom, unic importator in Romania al produselor de birotica si papetarie Inktec si Pelikan, estimeaza in acest an o cifra de afaceri de 5,2 milioane de euro, in crestere cu peste 30% fata de anul trecut.
"Am traversat o perioada foarte buna anul trecut, care se continua cu acelasi ritm de crestere si in prezent. Dupa ce anul trecut am crescut vanzarile cu 37%, anul acesta ne propunem o evolutie similara bazata in principal pe noua strategie comerciala", a declarat pentru ZF Transilvania Gunther Wotsch, actionar majoritar al firmei.
Compania isi va extinde reteaua de magazine prin deschiderea in acest an a zece noi puncte de vanzare, pentru care are un buget de peste 500.000 de euro. "Magazinele proprii reprezinta cea mai sigura retea de distributie, care iti ofera o stabilitate mult mai mare fata de retelele 'imprumutate'", explica Wotsch.
Lecom Birotica Ardeal, care acopera zona Transilvania-Banat, are in prezent doua depozite in Cluj si cate unul in Timisoara si Medias, opt magazine deschise in regiune si o retea de 400 de colaboratori. "In perioada urmatoare estimam ca cele mai mari cresteri le vom inregistra pe segmentul clientilor finali, insa veniturile importante provin in continuare din reteaua de distributie din hipermarketuri si magazine specializate", a spus Wotsch.
"Comportamentul de consum s-a modificat radical, de la produsele ieftine la cele de calitate, trend care se manifesta si in prezent si care e justificat prin cresterea pretentiilor de calitate, dar si prin intarirea puterii de cumparare a leului", a mai spus Wotsch. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO