Companii

Accor a inceput constructia Novotelului dupa un an de amanari

18.01.2005, 00:00 66

Lantul hotelier francez Accor a inceput in acest an lucrarile de constructie la hotelul Novotel, situat langa Palatul Telefoanelor, dupa un an de amanari. Investitia se ridica la 33 de milioane de euro, iar constructorul este compania franceza Bouygues.
"Hotelul Novotel din Bucuresti va fi deschis in 2006, va fi clasificat la patru stele si va avea 180 de angajati. Constructorul este firma franceza Bouygues, asa cum a fost anuntat initial, iar investitia este de 33 de milioane de euro", a spus Andre Cantinaux, reprezentantul lantului francez Accor.
Novotelul reprezinta prima investitie directa a unui lant hotelier international in Romania, toate celelate fiind numai contracte de managament sau de franciza.
Lucrarile de constructie a hotelului au fost oprite dupa ce sapaturile au dus la descoperirea fundatiilor fostei cladiri a Teatrului National al Romaniei. Anul trecut, Ministerul Culturii a solicitat modificarea proiectului hotelului pentru a conserva si a integra in circuitul public fundatiile fostei cladiri a Teatrului National.
Hotelul Novotel va fi situat pe Calea Victoriei, va avea 277 de camere, un salon cu 300 de locuri, opt sali de conferinta, un centru de fitness cu piscina interioara si magazine.
La nivel mondial, grupul Accor are peste 4.000 de hoteluri in toata lumea si o cifra de afaceri anuala de aproape 7 miliarde de euro. Alte marci hoteliere din portofoliul lantului Accor sunt Formule1, Mercure, Etap, Suitehotel. La nivel international, Accor concureaza cu retele precum Marriott, Hyatt, Sheraton, Hilton, din care o parte sunt prezente deja pe piata capitalei.
Un alt proiect care a fost amanat in mod repetat este Metropola Business Center (pe structura fostei Case Radio). Proiectul, care includea si un hotel de cinci stele, a fost anuntat in 2002, dar lucrarile nu au inceput nici in prezent. Investitia se ridica la 130 de milioane de euro.
Lantul Accor este prezent pe piata romaneasca de zece ani, prin hotelurile Sofitel si Ibis din Bucuresti, care sunt gestionate de Accor in baza unui unor contracte de management. Anul acesta, Accor va mai prelua managementul a doua hoteluri, unul in Bucuresti si unul in Constanta, ambele aflate in proprietatea companiei Continental.
Lantul francez a incheiat anul trecut un parteneriat cu compania hoteliera autohtona Continental, pentru realizarea retelei de circa 20 de hoteluri Ibis in urmatorii sase ani.
Radu Enache, presedintele Continental, a spus la sfarsitul acestui an ca a alocat in jur de 28 de milioane de euro pentru dezvoltarea retelei de hoteluri in urmatorii doi ani. De asemenea in vara acestui an, Continental va incepe lucarile de reamenajare a hotelului Continental Bucuresti, situat vizavi de viitorul Novotel. Alte marci hoteliere din portofoliul lantului Accor sunt Formule1, Mercure, Etap, Suitehotel.
Accor este prezent in Romania si prin agentia sa de turism Carlson Wagonlit Travel. Anul trecut, lantul a lansat o divizie de training, Academie Accor Services, dedicata segmentului de tichete de masa. "Accor va urmari toate oportunitatile pentru a-si extinde reteaua de hoteluri, atat pe piata Bucurestiului cat in provincie. De asemenea ne concetram pe serviciile de training ale Academiei Accor, care a fost inaugurata in luna noimebrie a anului trecut", a mai adaugat reprezentantul lantului hotelier francez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO