Companii

Advent International confirma oficial preluarea Dufa

03.08.2005, 18:38 44

Fondul de investitii Advent International a confirmat oficial achizitionarea producatorului de vopsele Dufa printr-o tranzactie, a carei valoare include o investitie de 15 mil. euro, au anuntat reprezentantii Advent International.

Tranzactia include achizitia tuturor drepturilor de proprietate intelectuala si a marcilor produselor.

Conform unor surse apropiate afacerii, valoarea totala a tranzactiei se apropie de 18 mil. euro, cu tot cu dividendele aferente exercitiului financiar anterior.

Inainte de preluarea pachetului integral de actiuni, grupul german Meffert detinea 50% din afacerea Dufa Romania, in timp ce Marius Ivan, director general al companiei Henkel Bautechnik Romania, avea 40%, iar Liviu Stan, fost director general al companiei Dufa - 10%.

Consultantii Advent International pentru tranzactia Dufa au fost Cameron McKenna, Ernst&Young si WS Atkins. Consultanta pentru vanzarea Dufa a fost asigurata de catre o echipa mixta formata din avocati si consultanti de la birourile de la Londra si Bucuresti ai firmei germane de consultanta Haarmann Hemmelrath.

Presedintele Consiliului de Administratie va fi Roger Harrison, care a detinut anterior pozitii de conducere la compania ICI in Europa. Din Consiliul de Administratie va face parte si Emma Popa-Radu, care conduce biroul din Romania al Advent International, si Bruno Negoita, director general executiv al Dufa.

Reprezentantii Advent International apreciaza ca piata vopselelor decorative din Romania este subdezvoltata, consumul pe cap de locuitor fiind cu mult sub media europeana, care depaseste anual 10 litri pe cap locuitor.

"Se anticipeaza o crestere rapida in urmatorii cativa ani datorita proiectelor mari de infrastructura, cresterii PIB si a accesului mai bun la finantare si credite de consum", afirma reprezentantii fondului de investitii.

Dufa a realizat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 15 mil.euro. Cota de piata detinuta de companie in prezent este, potrivit Advent International, de 20%.

Compania a investit in Romania in firme cum ar fi Brewery Holdings, grupul regional de bere, care a fost preluat ulterior de BBAG, Mobifon - operator de telefonie mobila, Euromedia - grup national de publicitate exterioara si Terapia, producator de medicamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO