Companii

Afaceri de 12,7 mil. euro pentru Adecco

24.05.2006, 00:00 44

Grupul elvetian de resurse umane Adecco estimeaza ca va inregistra in acest an pe piata romaneasca, prin societatile Adecco Romania si Adecco Resurse Umane, o cifra de afaceri cumulata de 12,7 mil. euro, in crestere cu 85%, mizand pe extinderea la nivel national si pe modificarea strategiei de business.

"Vom introduce, din 2006, serviciile profesionale, urmand strategia aplicata in prezent la nivelul grupului Adecco. Practic, toate serviciile existente, respectiv munca temporara, selectie si recrutare, servicii de consultanta sau outsourcing (externalizare, n.r.) vor fi realiniate in sase linii de business", a declarat ieri Cristina Radulescu, country manager Adecco Romania.

Afacerile companiei vor fi reunite sub brandul Adecco intr-o structura care va cuprinde, alaturi de cele doua linii de business existente (Industrial si Administratie), alte sase, respectiv Inginerie si Tehnic, Finante-Drept, Resurse Umane, IT, Medical si Cercetare, Vanzari, marketing si evenimente.

Totodata, reteaua de puncte de lucru a companiei a fost dublata in 2006, extinderea la nivel national vizand deschiderea de noi unitati in orase precum Cluj-Napoca, Iasi, Ploiesti, Brasov si Oradea.

"In primul trimestru din 2006 am inregistrat o cifra de afaceri de 2,4 mil. euro, nivel apropiat de cel raportat pentru intregul an 2004, respectiv 2,5 mil. euro, ceea ne arata ca obiectivul privind cifra de afaceri stabilit pentru 2006 poate fi indeplinit", a spus Radulescu.

Anul trecut, Adecco Romania a realizat o cifra de afaceri de 6,9 mil. euro, in crestere cu aproape 300%, si un profit din exploatatare de 320.000 de euro. "Anul 2005 a consemnat pentru Adecco Romania cea mai dinamica dezvoltare dintre toate companiile membre ale grupului. Un ritm de crestere de 300% nu va putea fi insa mentinut, iar noi estimam o crestere a afacerilor cu aproape 85% in 2006, cu 70% in 2007 si cu 60% in 2008", a spus Radulescu. Estimarile pentru 2006 indica un profit din exploatare de 636.000 de euro.

Circa 90% din cifra de afaceri a companiei reprezinta de serviciile de munca temporara si outsourcing, pondere similara si in cazul afacerilor la nivel de grup.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO