Companii

Afacerile Danone au urcat la 37 mil. euro

15.04.2004, 00:00 20



Producatorul din industria alimentara Danone Romania a raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri de 37 milioane de euro in crestere cu 6 procente fata de anul precedent. Danone se asteapta la cresterea vanzarilor in acest an, dar nu a dat date concrete. "In prezent, Danone detine circa 37% din piata romaneasca de produse lactate proaspete: iaurturi, smantana si lapte fermentat", spune Mircea Mateescu, director la Danone Romania.



Danone opereaza pe piata romaneasca cu mai multe marci de iaurturi, cele mai cunoscute fiind Natural, Delicios, Savoarea Fructelor, Activia, Cremoso, Vitalinea, Danonino, Danette. Danone a investit anul trecut in publicitate aproape 20 milioane de dolari (rate card).



Laptele folosit de Danone este colectat de la zeci de ferme din Romania. "Compania a dezvoltat o colaborare fructuoasa cu aceste ferme, ajutandu-le sa imbunatateasca calitatea laptelui pe care il furnizeaza, datorita tancurilor de racire instalate in ferme si asistentei acordate pentru dezvoltarea lor, imbunatatirea calitatii si a randamentului", afirma Mateescu.



Danone a intrat pe piata produselor lactate proaspete din Romania in 1997. Pana in prezent, Danone a investit in Romania 23 milioane Euro, construind in 1999 o unitate de productie in Bucuresti, la care se adauga o retea de colectare a laptelui si o retea nationala de distributie. "Prin reteaua proprie de distributie, produsele Danone sunt prezente in mii de puncte de vanzare, inclusiv in toate supermagazinele din tara", afirma Mateescu.



Fabrica din Bucuresti este activa din mai 1999 si a fost dotata cu echipamente noi. Danone Romania are 400 de angajati. "Fabrica functioneaza avand acelasi sistem de calitate pe care il au fabricile din Europa de Vest si este dotata cu laboratoare ce respecta standardele europene, laboratoare in care sunt efectuate zilnic peste 800 de analize de calitate", spune Mateescu.



Danone Romania este o filiala a grupului francez Danone, lider mondial in domeniul produselor lactate proaspete si cel al apelor imbuteliate, si al doilea producator mondial in segmentul biscuitilor dulci si al snack-urilor cerealiere. Grupul Danone este prezent in 120 de tari si a avut anul trecut o cifra de afaceri de peste 13 miliarde Euro, si un numar de peste 92.000 angajati. In ultimii ani grupul Danone a incheiat peste 40 de achizitii in Asia, American Latina, Africa si Orientul Mijlociu.



Principalii concurenti ai Danone Romania sunt Friesland cu vanzari anul trecut de circa 32 de milioane de euro, LaDorna cu 17 milioane de euro si Covalact cu 8,7 milioane euro.
stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO