Companii

Afacerile fratilor Cristescu trec de 350 mil. euro

05.10.2008, 20:01 106

Fratii Cristescu din Timisoara, care controleaza grupul Bega, estimeaza ca vor inregistra in acest an, prin cele 30 de companii pe care le detin, afaceri de 350 de milioane de euro, cu 16% mai mult decat anul trecut.

"Nu exista un domeniu care sa aduca mai multi bani decat altul. Dat fiind ca activam in foarte multe industrii, exista o lege a compensatiei: intr-un an unele afaceri scad, in timp ce altele cresc", a explicat pentru ZF Marius Cristescu, presedinte si CEO al grupului Bega, fara a preciza care sunt companiile care inregistreaza scaderi.
Cu toate acestea, omul de afaceri spune ca miza in acest an va fi pe afacerile imobiliare. "Noi facem imobiliare doar pentru inchiriere, nu vindem".
O sursa de venit importanta este platforma industriala Faur din Bucuresti, cu o suprafata totala de 90 de hectare, din care familia Cristescu controleaza 65 de hectare. Jumatate din spatiile Faur, pe care lucreaza 12.000 de oameni, au fost deja date spre inchiriere. Omul de afaceri estimeaza ca in doi ani, intreaga platforma Faur va fi inchiriata.
In grupul Bega lucreaza aproximativ 7.000 de angajati, in mai multe domenii, printre care industria chimica (Begachim, Chimforex), foraj petrolier (Foraj Sonde Craiova), comert (Bega Com), turism (Bega Turism), transport (Bega Trans Auto) si imobiliare (Bega Imobiliare).
Considerat unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri romani, Marius Cristescu a intrat in afaceri in anii '90, impreuna cu fratele sau Emil Cristescu, care este in prezent vicepresedinte si COO al grupului Bega. Cifra de afaceri a celor 30 de firme a fost de 300 de milioane de euro anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO